Lainaa ilman luottotietoja

Yhä useampi luottotiedoton tuskailee, mistä voisi saada lainaa ilman luottotietoja? Suomessa luottotiedottomien määrä on ollut jatkuvassa kasvussa ja luottotiedottomien määrä rikkoo jatkuvasti uusia ennätyksiä. Suomessa maksuhäiriöisiä henkilöitä oli vuoden 2016 lopussa yhteensä 373 100. Jos siis olet menettänyt luottotietosi, et ole yksin. Tällä hetkellä miltei 7 % suomalaisista on menettänyt luottotietonsa.

Hyvin harva lainapalvelu myöntää lainaa luottotiedottomalle. Lainan myöntäminen on liiketoimintaa, ja luottotappion riski on liian suuri luottotiedottomien henkilöiden kohdalla. Pienlainayhtiöt saavat jo tällä hetkellä kritiikkiä tarjoamistaan palveluista ja oletettavaa on, että kritiikin määrä vain lisääntyisi, jos jo rahavaikeuksissa oleville henkilöille myönnettäisiin lainaa. Lakeihinkaan viitaten luottotiedottomalle lainan myöntäminen ei ole hyväksyttävää.

Se, että luottotiedoton henkilö saattaa myös tarvita lainaa, on kuitenkin tosiasia. Mistä sitten on mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja?

Onko mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja?

Luottotiedottoman lompakko tyhjäAutomaattisesti maksuhäiriömerkintä ei poista lainansaannin mahdollisuutta. Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, mutta kyseinen velka on hoidettu pois, voi Suomen Asiakastiedolta pyytää merkintää omiin tietoihin kyseisestä suorituksesta. Lainaa tarjoava yritys saattaa joissakin tapauksissa suhtautua tähän merkintään suopeasti ja myöntää luoton maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Tämä on kuitenkin hyvin harvinaista, jos kyseessä on netissä toimiva, luottoa myöntävä palvelu. Tämä johtuu käytännössä siitä, että tänä päivänä miltei jokainen netissä toimiva lainapalvelu käsittelee hakemuksen yhteydessä luottotiedot koneellisesti. Jos merkintä löytyy, oli se sitten maksettu velka tai ei, koneellinen tarkistus hylkää hakemuksen automaattisesti.

Jos velat joista maksuhäiriöt johtuvat on maksettu pois, ja Suomen Asiakastiedolta on pyydetty merkintä suoritetuista veloista, suosittelemme varaamaan ajan omaan pankkiin. Pankista on mahdollista saada lainaa, jos lainan kohde on järkevä ja tarpeelliseksi osoitettu ja lainanhakija pystyy todistamaan, että lainan takaisinmaksusta ei koidu ongelmia.

Jos pankki on poissuljettu vaihtoehto, käytännössä panttilainaamo on seuraava vaihtoehto. Panttilainaamoista on mahdollisuus saada lainaa kiinteää omaisuutta vastaan ja luottotiedoilla ei ole merkitystä. Jos siis lainan tarvitsijalla on kiinteää omaisuutta, voi sen myydä tai pantanta.

Lainaa Takuusäätiöltä ilman luottotietoja

Takuusäätiöltä on mahdollista hakea lainaa, vaikka lomaisi maksuhäiriömerkinnän. Takuusäätiö tosin lainaa vain siihen tarkoitukseen, että luottotiedoton pääsisi nykyisistä veloistaan ja saisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat selvityä takaisin velattomaksi. Takuusäätiöltä ei siis saa käyttörahaa, vaan Takuusäätiön lainalla on mahdollista maksaa pois olemassa olevat velat. Lisäksi otettaessa lainaa Takuusäätiöltä, tulee hakijalle automaattisesti uusi merkintä luottorekisteriin. Lisäksi Takuusäätiö usein vaatii, että merkintä on voimassa, kunnes laina on maksettu kokonaisuudessaan takaisin Takuusäätiölle. Tällä estetään lainanhakijan lisävelkaantuminen.

Takuusäätiön lainasta on kuitenkin se hyöty, että se lyhenee nopeammin. Nopeampi lyheneminen johtuu muun muassa pienemmistä lainanhoitokuluista ja maltillisemmasta korosta.

Kun kaikki maksuhäiriömerkinnät poistuvat luottotietorekisteristä, on lainan saanti helpompaa.

Milloin maksuhäiriömerkintä poistuu?

Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä seuraavanlaisesti:

Maksuhäiriömerkintä syntyy rekisteriin, jos lasku on ollut pitkään (yleensä noin puolesta vuodesta vuoteen) maksamatta ja velallinen on saanut siitä jo useita perintäkirjeitä. Maksuhäiriömerkintä ei siis tule yllättäen, vaan velallisella on aikaa reagoida uhkaan.

Maksuhäiriömerkintä rekisteröidään, kun maksun laiminlyönnistä on tuomioistuimen päätös tai ulosottoviranomaisen toimitus. Luottotietoyhtiö on velvollinen ilmoittamaan henkilölle hänen ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä.